Òmnium Cultural
Òmnium Cultural

Vincles

Acompanya nous parlants amb el català!

Tornar

Facilitem l’accés a l’aprenentatge i a la pràctica del català als nous parlants i persones nouvingudes

El Vincles és una proposta d’Òmnium per multiplicar els grups informals per parlar, aprendre i compartir el català arreu del país, amb l’ambició d’aconseguir que totes les persones que vulguin aprendre o practicar el català tinguin un espai i algú amb qui fer-ho. Es tracta d’un programa especialment dirigit a nous parlants i persones nouvingudes.

Què faràs pel català si t’actives amb el Vincles?

Si et fas acompanyant del Vincles ajudaràs a fer accessible l'aprenentatge en català a tots els racons, escoles, barris i llocs de feina del país, per argumentar l’ús de la llengua i la cohesió social. Per ser acompanyant no necessites experiència prèvia, nosaltres et donem la formació, el material i tota l’ajuda necessària.

Sovint les persones nouvingudes i els nous parlants tenen dificultats per accedir a l’aprenentatge del català i no troben espais ni persones de confiança amb qui parlar-lo. Els grups Vincles són trobades setmanals entre 8-10 aprenents i 2-3 catalanoparlants voluntaris on comparteixen aprenentatges i conversen en un català pràctic.

El projecte Vincles vol establir relacions de confiança i reconeixement amb catalanoparlants habituals, i enfortir els lligams amb el teixit social i cultural a barris, pobles i ciutats. Després d’una exitosa prova pilot amb més de 200 participants, el projecte Vincles, impulsat per Òmnium Cultural i altres entitats, té la previsió de comptar amb 1.200 aprenents i 300 acompanyants l’any 2023.

Informació

Fes-te acompanyant del Vincles

Nom

Cognoms

Correu electrònic

Telèfon

Codi Postal

Implica-t’hi

Òmnium Cultural

Implica-t’hi

Òmnium Cultural