Òmnium Cultural
Òmnium Cultural

Cinexic

Promou el cinema infantil en català

Tornar

Portem el cinema infantil en català a tots els racons del país

El Cinexic és una iniciativa d’Òmnium per fer arribar el cinema infantil en català arreu del país. El seu objectiu és posar en marxa un nou circuit estable d’espais i sales de projecció de cinema familiar en català, reforçant els indrets on no hi ha oferta d’aquest tipus de cinema.

Què faràs pel català si t’actives amb el Cinexic?

Si vas a les projeccions de cinema infantil del Cinexic amb la família contribuiràs a fer que desenes de milers de nens i nenes adquireixin un hàbit fonamental per assegurar el futur de la llengua catalana: veure cinema en català.

El principal objectiu de Cinexic és procurar que hi hagi una oferta forta de cinema infantil en català a tot el país perquè els més petits gaudeixin de pel·lícules en català.

Les sales i espais adherits al projecte projecten una pel·lícula al mes dirigida a un públic familiar d’entre 3 i 12 anys. Els films projectats són d’una gran qualitat artística i pedagògica i els continguts han estat seleccionats amb perspectiva de gènere, respecte a la diversitat i foment dels drets socials i universals.

El projecte ha acollit 45 sales i espais de Catalunya durant el 2022, el que suposa un increment del 35% respecte a l’any passat, i està previst que aquesta xifra arribi a 61 el gener de 2023: en total més de 14.000 espectadors hauran gaudit del circuit. Cinexic està impulsat per Òmnium Cultural amb la col·laboració de Drac Màgic i MODIband, a través de les distribuïdores Pack Màgic i Rita & Luca Films.

Informació

Implica-t’hi

Òmnium Cultural

Implica-t’hi

Òmnium Cultural